פרוביוטיקה שמשמעותה ביוונית היא “למען החיים” עושה
שימוש בחיידקים לשם שיקום הפלורה של המעי במצבי דלקת
וזוכה בשנים האחרונות לתשומת לב רבה כפתרון מיקרוביולוגי
טבעי.
בגוף האנושי קיימים טריליוני חיידקים, אשר חיים באיזורים שונים
ובעיקר במערכת העיכול שלנו והמוכרים בשם “מיקרוביום”
)Microbiome )שתפקידו העיקרי הוא לאזן את בריאות
מערכת החיסון ומערכת העיכול ונחשב כגורם קריטי בתמיכה
בבריאות האדם. לכל אדם יש רשת ייחודית לחלוטין של
מיקרוביום שנקבעת במקור על ידי ה-DNA של האדם.
באדם בריא המיקרוביום כולל לא רק חיידקים אלא גם פטריות,
טפילים ווירוסים שכולם מתקיימים יחד באיזון, הרמוניה ושלום.
הפסגה של הפרוביוטיקה
53 זני פרוביוטיקה – 150 מיליארד חיידקים
הוּמָ נַפְ לוֹרָ ה 53
המיקרוביום וחשיבותו

חשיבותה של פלורת המעי

פלורת מעי לא מאוזנת מהווה מקור למחלות מעי שונות, אך
לא רק, חלק משמעותי מהמערכת החיסונית שלנו שוכן במעי,
למערכת העיכול יש יכולת תפקוד מופלאה והשפעה ניכרת על
מערכות גוף נוספות. חלק מהחיידקים גורמים למחלות)פתוגנים(,
וחלק מחיידקים נלחמים במחלות, זו הסיבה שכל כך חשוב
שבגוף יהיה איזון של חיידקים טובים ורעים כאחד. התפקיד
החשוב ביותר של החיידקים המיטיבים הוא וויסות המערכת
החיסונית וזירוז מערכת החיסון המולדת לצורך הגנה מפני חיידקים
פתוגניים. פרוביוטיקה איכותית יכולה לעזור לשמור על איזון זה
ולתמוך בבריאות הכללית שלנו.

מדדי האיכות של מוצרי הפרוביוטיקה

ישנם סוגים רבים ושונים של פרוביוטיקה הנקראים “זנים”
ולכל אחד יש תפקיד מיוחד משלו. תוספי פרוביוטיקה מכילים
מיליוני עד מיליארדי חיידקים חיים או רדומים שכל אחד מהם
יכול ליצור קהילות של חיידקים )מושבות( ולכן החוזק של מוצר
פרוביוטיקה נמדד ביחידת מדידה של יחידות יוצרות מושבות
הנקראת: CFU) – Units Forming Colony)
לסיווג החיידקים חשיבות רבה בקביעת מאפייני תוסף
הפרוביוטיקה, כדי להפיק את מירב היתרונות מתוסף
פרוביוטיקה צריך לחפש פרוביוטיקה שמכילה זנים הממוקדים
עבור תסמינים ספציפיים.

האפיון של פרוביוטיקה איכותית

פרוביוטיקה מחולקת ל: סוג, מינים וזן.
הסוג של החיידק זה המזהה הרחב ביותר מאחר והוא מקיף
סוגים שונים של חיידקים שלהם מאפיינים ויתרונות בריאותיים
שונים ולמרות השוני הם שייכים לאותה קטגוריה.
זן ספציפי הוא סוג אחד של חיידקים, כל החיידקים שזוהו בתוך
זן מבצעים את אותה פונקציה בתוך הגוף שלנו. שם הזן מורכב
בדרך כלל ממספרים ואותיות המעידים על המכון והמחקר של
הזן ורק ברמה זו ניתן באמת לשפוט פרוביוטיקה על פי ערכה,
שכן שם הזן מצביע על המחקר שבוצע בזן הספציפי ובסופו של
דבר, על איכות הפרוביוטיקה, כך יוצא שלזנים זהים יתכנו איכויות
שונות לחלוטין.
המין של החיידק זה מונח יותר ספציפי, ומתאר תכונות
ייחודיות שנחקרו לגבי יעילות החיידק. זנים איכותיים שנחקרו
ונבדקו מדעית נרשמים במאגר פרוביוטיקה בינלאומי וכך אנשי
מקצוע בתחום הבריאות יכולים לאתר את הזנים הללו במאגר
פרוביוטיקה רשמי מאחר והם זנים רשומים שלהם יש שם
ומספר המצביע אל איכותם ביחס לזנים שאינם רשומים.
לדוגמא: הזן הספציפי של לקטובצילוס ראמנוסוס
1505 RL שנמצא בתוסף הפרוביוטיקה הוּמנוּפְ לוֹרָ ה ,53 הוא זן
שנחקר מדעית ונמצא כמפחית את השכיחות והחומרה של
דלקות מעיים ודרכי הנשימה, וכתוצאה מכך הראה גם הפחתה
בטיפולים האנטיביוטים אצל ילדים ומבוגרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *